**DeLiLeR FoRuMu**
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
**DeLiLeR FoRuMu**

Funda / Yeliz

AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

& Bir Gencin Tövbesi &

3 posters
YazarMesaj
Yeliz63
Admin
Yeliz63

&   Bir Gencin Tövbesi    & Empty
MesajKonu: & Bir Gencin Tövbesi &   &   Bir Gencin Tövbesi    & Icon_minitimeÇarş. Eyl. 05, 2007 11:04 pm

* BİR GENCİN TÖVBESİ *

Allahü teâlâ, peygamberi Musa aleyhisselâma hitap edip
* Ey Musa! Filân mahallede, bizim dostlarımızdan biri vefât etti.Git onun işini gör.Sen gitmezsen, bizim rahmetimiz onun işini görür buyurdu.

Hazret-i Musa, emir olunduğu mahalleye gitti. Oradakilere:
-Bu gece, burada, Allahü teâlânın dostlarından biri vefât etti mi? diye sorunca:

-Ey Allahın peygamberi! Allahü teâlânın dostlarından hiç kimse vefât etmedi. Ama, filân evde zamanını kötülüklerle geçiren fâsık bir genç öldü Fıskının çokluğundan, hiç kimse onu defnetmeye yanaşmıyor, dediler.

Musa aleyhisselâm:
-Ben onu arıyorum, buyurdu.Gösterdiler. Hazret-i Musa, o eve girdi.Rahmet meleklerini gördü.Ayakta durup, ellerinde rahmet tabakları olup, Allahü teâlânın rahmet ve lütfunu saçıyorlardı.Hazret-i Musa, yalvararak münacaat etti:

-Ey Rabbim! sen buyurdun ki, o Benim dostumdur.İnsanlar ise fâsık olduğuna şahitlik ediyorlar.Hikmeti nedir?

Allahü teâlâ:
* Ey Musa! İnsanların onun için fâsık demeleri doğrudur.Ama, günahından haberleri var, tövbesinden haberleri yok.Benim bu kulum, seher vakti, toprağa yuvarlandı ve tövbe etti.Bizim huzurumuza sığındı.Ben ki, Allahım! Onun sözünü ve tövbesini kabul ettim.Ona rahmet ettim ki, bu dergâhın ümitsizlik kapısı olmadığı anlaşılsın * buyurdu.
http://www.deli.forumperso.com
nur

nur

MesajKonu: Geri: & Bir Gencin Tövbesi &   &   Bir Gencin Tövbesi    & Icon_minitimeSalı Eyl. 18, 2007 7:04 pm

Tövbe, aslinda bize Allah u teala tarafinda verilmis bir lutufdur, dusunun bu kisiyi hic kimse defnetmeye yanasmamis, demekki herkese az cok kotulugu dokunmus, ama Allahu-teala bu kulunun Tövbesini kabul etmis ve ona isini gormesi icin bir Peygamber gondermis, bu demekki sik sik Tövbe etmeligiz, Allahu teala 'nin merhameti zannetigimizdende buyuktur ...
miss-deli
Admin
miss-deli

MesajKonu: Geri: & Bir Gencin Tövbesi &   &   Bir Gencin Tövbesi    & Icon_minitimeSalı Eyl. 18, 2007 7:36 pm

Merve Nur hakli bncede bol bol TövBe etmeliyiz ^^ on en a besoun
Yeliz63
Admin
Yeliz63

MesajKonu: Geri: & Bir Gencin Tövbesi &   &   Bir Gencin Tövbesi    & Icon_minitimeSalı Eyl. 18, 2007 7:56 pm

humm evet Nurum haklisin..
http://www.deli.forumperso.com

& Bir Gencin Tövbesi &
1 sayfadaki 1 sayfası