**DeLiLeR FoRuMu**
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
**DeLiLeR FoRuMu**

Funda / Yeliz

AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

BU AYDA 4 ŞEYİ ÇOK YAPINIZ

4 posters
YazarMesaj
*-*-masum_serseri*-*-

*-*-masum_serseri*-*-

BU AYDA 4 ŞEYİ ÇOK YAPINIZ Empty
MesajKonu: BU AYDA 4 ŞEYİ ÇOK YAPINIZ   BU AYDA 4 ŞEYİ ÇOK YAPINIZ Icon_minitimePerş. Eyl. 20, 2007 7:29 pm

Bu ayda dört şeyi çok yapınız!”

Peygamber efendimiz devamla şöyle buyurdu:

“Bu ayda dört şeyi çok yapınız! Bunun ikisini Allahü teâlâ çok sever. Bunlar, Kelîme-i şehâdet söylemek ve istiğfâr etmektir. İkisini de, zaten her zaman yapmanız lâzımdır. Bunlar da Allahü teâlâdan Cenneti istemek ve Cehennem ateşinden O'na sığınmaktır. Bu ayda, bir oruçluya su veren bir kimse, kıyâmet günü susuz kalmıyacaktır.”

(Sahîh-i Buhârî)deki bir hadîs-i şerîfte de Peygamber efendimiz şöyle buyurdu:

“Bir kimse, Ramazan ayında oruç tutmayı farz bilir, vazîfe bilir ve orucun sevabını, Allahü teâlâdan beklerse, geçmiş günahları affolur.”

Bu hadîs-i şerîften anlaşılıyor ki, orucun Allahın emri olduğuna inanmak ve sevap beklemek lâzımdır. Günün uzun olmasından ve oruç tutmanın güç olmasından şikâyet etmemek şarttır. Günün uzun olmasını, oruç tutmayanlar arasında güçlükle oruç tutmayı, fırsat ve ganîmet bilmelidir.

Câbir bin Abdullah hazretlerinin haber verdikleri bir hadîs-i şerîfte, Peygamber efendimiz şöyle buyurdu:

“Allahü teâlâ benim ümmetime, Ramazan-ı şerîfte beş şey ihsân eder ki, bunları hiçbir peygambere vermemiştir:

1- Ramazanın birinci gecesi, Allahü teâlâ mü'minlere rahmet eder. Rahmet ile baktığı kuluna hiç azap etmez.

2- İftâr zamanında, oruçlunun ağız kokusu, Allahü teâlâya, her kokudan daha güzel gelir.

3- Melekler, Ramazanın her gece ve gündüzünde, oruç tutanların affolması için duâ eder.

4- Allahü teâlâ, oruç tutanlara, âhırette vermek için, Ramazan-ı şerîfte Cennette yer ta'yîn eder.

5- Ramazan-ı şerîfin son günü, oruç tutan mü'minlerin hepsini affeder. Yâni Ramazan ayının tamamını oruçlu geçirenleri affeder.”
http://www.eglendir.li
miss-deli
Admin
miss-deli

MesajKonu: Geri: BU AYDA 4 ŞEYİ ÇOK YAPINIZ   BU AYDA 4 ŞEYİ ÇOK YAPINIZ Icon_minitimePerş. Eyl. 20, 2007 7:48 pm

tskler
Yeliz63
Admin
Yeliz63

MesajKonu: Geri: BU AYDA 4 ŞEYİ ÇOK YAPINIZ   BU AYDA 4 ŞEYİ ÇOK YAPINIZ Icon_minitimePerş. Eyl. 20, 2007 8:27 pm

saolasin bu paylasimdan dolayi..
http://www.deli.forumperso.com
*-*-masum_serseri*-*-

*-*-masum_serseri*-*-

MesajKonu: Geri: BU AYDA 4 ŞEYİ ÇOK YAPINIZ   BU AYDA 4 ŞEYİ ÇOK YAPINIZ Icon_minitimePerş. Eyl. 20, 2007 10:12 pm

teşekkürlerr
guldim

guldim

MesajKonu: Geri: BU AYDA 4 ŞEYİ ÇOK YAPINIZ   BU AYDA 4 ŞEYİ ÇOK YAPINIZ Icon_minitimeSalı Eyl. 25, 2007 9:28 pm

tsk paylasim icin erdinc Wink
*-*-masum_serseri*-*-

*-*-masum_serseri*-*-

MesajKonu: Geri: BU AYDA 4 ŞEYİ ÇOK YAPINIZ   BU AYDA 4 ŞEYİ ÇOK YAPINIZ Icon_minitimeSalı Eyl. 25, 2007 9:31 pm

guldim demiş ki:
tsk paylasim icin erdinc Wink

sen biraz geç kalmısın yyaw ben ne zaman önce yazmıstım bunu Laughing Laughing farkyapmaz yanii
guldim

guldim

MesajKonu: Geri: BU AYDA 4 ŞEYİ ÇOK YAPINIZ   BU AYDA 4 ŞEYİ ÇOK YAPINIZ Icon_minitimeÇarş. Eyl. 26, 2007 3:48 pm

olsun ben yeni okuyom bunu ondan biraz gec oldu.. Wink:)

BU AYDA 4 ŞEYİ ÇOK YAPINIZ
1 sayfadaki 1 sayfası